In luna februarie a avut loc la nivelul clasele a IX a A si clasa a I X a
B, a activitate dedicata
traditiilor culinare din tarile
participante la proiect.
Astfel elevii au fost impartiti in 6 grupe fiecare grupa reprezentand una din tarile membre in proiectul multilateral
Comenius “Tradition, diversity and acceptance” ( Cipru, Finlanda, Italia,
Polonia, Romania si Spania).
Elevii au fost solicitati in prima etapa sa realizeze o prezentare PPT in
care sa se regaseasca informatii generale geografice, istorice, culturale
despre fiecare tara, cu referire la cultura culinara a fiecarei tari. Ei si- au
impartit domeniile de cercetare si au avut o saptamana la dispozitie sa
realizeze PPT-ul.
In saptamana urmatoare, s-au verificat informatiile culese, iar apoi
fiecare grupa a fost solicitata sa-si constituie un portofoliu cu informatiile
gasite si sa-si aleaga fiecare grupa cate un produs culinar specific fiecarei
tari pe care sa-l pregateasca acasa iar apoi au trebuit sa-l prezinte si sa-l
deguste in timpul orei de limba engleza.
In urmatoarea intalnire, fiecare grupa si-a prezentat PPT-ul, portofoliul
si produsul culinar.
Elevii au participat si s-au implicat foarte mult, feed-back-ul fiind unul
pozitiv si elevii si-au exprimat dorinta de a mai organiza astfel de activitati
in cadrul orelor de limba engleza.
S-au realizat fotografii si au urmat discutii pe baza activitatii realizate
impreuna cu profesorii coordonatori Pop Mihaela si Pop Alina.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu