Pregatirea materialelor pentru Reuniunea din Spania


                In vederea mobilitatii din Spania, pe parcursul lunii octombrie  s-au facut mai multe pregatiri pentru realizarea materialelor ce urmeaza a fi prezentate in Spania.

          Astfel s-au facut fotografii representative cu obiectivele importante din Dej si imprejurimile lui, din care au fost selectate ulterior cinci.
Acestea au surprins urmatoarele obiective reprezentative:
  • Biserica Reformata din Dej ( simbolul orasului si cea mai veche biserica din localitatea noastra),
  • Manastirea Nicula ( cea mai importanta manastire ortodoxa din Ardeal ),
  • Monumentul de la Bobalna ( ca simbol al rascoalei taranimii impotriva birurilor nobilimii),
  • Sinagoga Evreiasca ( simbolul unei comunitati candva prospere in zona) precum si
  • Salina Ocna Dej ( mina de sare cunoscuta si exploatata inca din vremea Imperiului Roman).

          Un alt material realizat de catre elevi sub indrumarea profesorilor a fost o prezentare PPT  care surprinde elemente de ordin geografic, social, economic, religios si cultural specifice orasului Dej.

          Materialul video realizat in care se descrie o zi obisnuita din viata elevilor, a scolii dar si din existenta locuitorilor Dejului, cu locuri de munca, de petrecere a timpului liber, locuri de socializare frecventate de elevi, i-a mobilizat pe acestia in realizarea de filmari si inregistrari video, produsul final prezentat si parintilor, fiind foarte apreciat.

          Pentru prezentarea individuala a fiecarui elev s-au realizat postere de prezentare personala in care s-au evidentiat particularitatile familiale, hobby-uri si perspectivele de viitor ale fiecarui participant la mobilitate. Acestea au rolul de a-i apropia pe elevii din diferitele tari partenere si de a-si gasi puncte comune de dialog.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.

.