Jurnal de calatorie - Spania – noiembrie 2013




Jurnal de calatorie -  Spania – noiembrie 2013
Prima zi, vineri 01.11.2013
            ÃŽn sfârÅŸit sosi È™i ziua cea mare, ziua în care aventura noastră incepea. Scopul plecării noastre a fost reprezentarea țării È™i a oraÈ™ului peste hotare in cadrul proiectului Comenius „Tradition, diversity and acceptance”. Nerăbdarea de a întâlni tineri din È›ari precum Cipru, Finlanda, Polonia, Italia si Spania se simÈ›ea încă de dimineata. Cu trecerea orelor eram tot mai entuziasmat deoarece se apropia ora plecării adică ora 18:30. ÃŽn jurul orei 18:00 am pornit spre centrul oraÈ™ului, locul plecării, unde mă aÈ™teptau colegii mei Sebastian Rus si Beatrice March dar È™i profesorii Alice si Ovidiu Solomean, Daniel Dascălu si Alina Pop, cu alte cuvinte grupul cu care urma sa plec la drum. La ora 18:30 a sosit si microbusul cu care am pornit spre Budapesta, capitala Ungariei, de unde uram sa luam avionul.
Ziua II, sâmbăta 02.11.2013
            A doua zi a „începutîn fortă deoarece noi eram incă pe drum spre Budapesta. La ora 2:00, după un drum de 8 ore, am ajuns la aroportul din Budapesta. Am intrat cu toÈ›ii in aeroport si ne-am făcut cât de comozi se putea pe una dintre băncile de aÈ™teptare. Eram cu toÈ›ii „È™ifonaÈ›i” de drumul lung dar mai aveam puterea să glumim È™i să ne împărtășim păreri despre călătoria ce a început deja.
            La ora 4:00 am început sa facem check-in-ul pentru plecarea spre urmatoarea destinatie, adică Lisabona. După acest control obligatoriu ne-am îndreptat uÈ™or-uÈ™or spre poarta unde urma să ne îmbarcam. La ora 5:15 eram in avion, aÈ™teptând decolarea. La ora 5:30 pilotul anunÈ›a decolarea, iar eu aÈ™teptam cu emoÈ›ie „contactul” cu senzaÈ›iile decolarii. Cum era de aÈ™teptat, pilotul a aliniat avionul cu pista si a inceput să accelereze. ÃŽn timpul accelerării nu m-am simÈ›it neobiÈ™nuit deoarece viteza nu mă deranja. Dar in momentul decolării s-au schimbat „datele problemei”, în scena apărând forÈ›a gravitaÈ›ională. Era primul meu contact fizic cu aceasta forÈ›a însă È™tiam de existenÈ›a ei. Spre fericirea mea această „întâlnire” nu a durat mult timp, totul revenind la normal atunci când avionul ajunsese la altitudinea de 10.000 m+, eu reuÈ™ind sa aÈ›ipesc chiar. Zborul către Lisabona a durat 2 ore. Aici am făcut escala, pornind pe urmă spre Bilbao la ora 8:20. Zborul a durat tot in jur de 2 ore. Aterizam in Bilbao în jurul orei 12:00. Ne-am îndreptat spre autogara din oraÈ™ pentru a lua un autocar spre Pamplona, destinaÈ›ia finală unde avea sa ne desfășurăm activitatea, in urmatoarele zile. Pana sa luam autocarul am facut o plimbare prin zona autogarii admirand frumusetea orasului.
                    



          Drumul spre Pamplona a durat înca 2 ore. La ora 17:00 am ajuns in Pamplona. ObosiÈ›i È™i îngânduraÈ›i ne îndreptam spre Pensiunea Arrieta, „casa” noastră pentru următoarele zile. Ajunsi acolo, ne instalăm in camera si încercăm, pe cât  putem sa ne odihnim deoarece la ora 21:00 aveam să ne îndreptăm spre È™coala „gazda” a locaÈ›iei Spaniole, scoal I.E.S. Basoko. La ora stabilită am pornit spre È™coală. Drumul a fost scurt. Ajunsi acolo ne-am bucurat de ospitalitatea È™colii spaniole, care a servit o cină in cinstea sosirii tuturor participanÈ›ilor. 
               




După aproximativ o ora ne-am retras la pensiune, obosiți, dar bucuroși ca am avut prilejul să avem primul contact cu tinerii din celelalte școli europene.
Ziua III, duminica 03.11.2013
            ÃŽn a treia zi, dimineaÈ›a, după un somn odihnitor am pornit spre È™coala in jurul orei 9:00 pentru primele activitaÈ›i. 

         
Ajungând acolo am pășit cu emoÈ›ie in sala unde avea să ne desfășurăm activitaÈ›ile. Partea de început a întâlnirii a constat în jocuri deosebite de socializare prin care am avut prilejul sa luăm contact direct cu colegii nostri, să îi cunoaÈ™tem. Aceste activitaÈ›i mi-au plăcut cel mai mult deoarece scopul lor a fost să ne „scape” de emoÈ›ii.


 După momentele de tatonare si împrietenire a urmat autoprezentarea si prezentarea PPT a oraÈ™ului natal.



La ora 14:00 am terminat programul la È™coală. Ne-am îndreptat împreună spre un restaurant unde am fost invitati de catre gazde. In jurul orei 18:00 ne-am reintors la scoala , unde ne-am reintalnit cu ceilalti si am plecat sa făcem turul orasului, vizitând printre altele vestita „Plaza del Torro” unde are loc celebra fugă cu taurii din Pamplona.  



ÃŽn jurul orei 21:00 dupa finalizarea activitatilor ne-am îndreptat fiecare spre „casele” noastre.

Ziua IV, luni 04.11.2013


            Ziua de luni, a început ca de obicei cu continuarea activitaÈ›ilor. De data aceasta insă programul a inceput mai devreme, la ora 8:00, cu continuarea prezentărilor țărilor participante.
          După aceea am avut parte de un concert de pian susÈ›inut de o elevă din Polonia, concert care mi-a plăcut în mod deosebit deoarece a fost magnific È™i sunt conÈ™tient de munca depusă pentru a putea cânta la pian.
          
Activitățile la școală s-au terminat mai devreme deoarece in jurul orei 12:00 ne-am indreptat spre primăria orasului Pamplona, locul de unde se dă startul celei mai mari petreceri spaniole si anume San Fermin.
  


          ÃŽn jurul orei 14:00 am luat prânzul la un restaurant local. Dupa prânz, am plecat spre scoala pentru a asista la un program artistic care a avut ca scop invatarea a doua dansuri traditionale spaniole. Seara noi ne-am retras, deoarece profesorii au avut o întâlnire in privinÈ›a problemelor organizatorice, permițându-ne să rămanem la pensiune să ne odihnim.
Ziua V, marti 05.11.2013

            Ziua a cincea  a fost pentru noi ultima zi petrecută in Pamplona. La scoala, activitaÈ›ile avute ca obiectiv s-au derulat deja, aÈ™adar in ultima zi am avut un program de delectare. Pana in jurul orei 12:00 am urmărit cu interes un concert de vioara susÈ›inut de un artist local si primul film din seria Harry Potter. Dupa terminarea activităților  la È™coala ne-am îndreptat spre o Școala profesionala in apropierea orasului Pamplona cu scopul de a o vizita.



Ajunși acolo am vizitat cabinetul de cosmetica, turism si alimentație si salonul de coafor.
           In secÈ›iile de cosmetică am descoperit săli dotate ca într-un salon de specialitate, am avut ocazia să le observăm pe domniÈ™oarele de acolo „îngrijind” clienÈ›i fideli ai „salonului”, cu alte cuvinte am aruncat privirea peste o monstra de profesionalism. ÃŽn secÈ›ia de turism si alimentaÈ›ie am avut ocazia să observam cum sunt pregatiÈ›i elevii din modulele specifice profilului, intrând la o ora de degustare a vinului. Vizita in secÈ›ia de turism si alimentaÈ›ie a culminat cu intrarea noastră in bucătăria unde elevii învățau tainele gatitului, elevi care la ora 14:00 urmau să ne încânte cu un prânz pregătit de ei. Cum era stabilit la ora 14:00 ne-am înfruptat din delicioasele preparate exotice. Aceasta masă oferită de È›ara gazdă a fost una de „rămas bun” in cinstea tuturor elevilor si profesorilor prezenÈ›i acolo.
            In continuare, eu împreuna cu grupul nostru, am ales să ne odihnim si să „prindem” suveniruri de ultim moment, deoarece in jurul orei 20:00 am luat autocarul spre Bilbao, începându-ne aventura inapoi spre casă. Am ajuns in aeroportul din Bilbao in jurul orei 00:00. Am petrecut noaptea in sala de aÈ™teptare a aeroportului deoarece aveam avion spre Bruxelles de abia dimineata. DimineaÈ›a, la ora 5:15 eram in avion, gata de decolare. De indată ce ne-am îmbarcat, am adormit. M-am trezit doar atunci când am facut escală in Bruxelles, unde am luat avionul spre Budapesta.

Am aterizat in Budapesta in jurul orei 13:00. Am luat prânzul in aeroport È™i am aÈ™teptat microbusul care avea să ne ducă inapoi in È›ară. La ora 15:00 a sosit. Călătoria a durat tot 8 ore. In jurul orei 23:30 am ajuns acasă unde ne aÈ™teptau cei dragi. Revederea a fost emoÈ›ionantă. Noi „călătorii” eram cu toÈ›ii obosiÈ›i dar bucurosi că am ajuns acasă si că am avut parte de o experiență minunată datorită acestui proiect Comenius, experienÈ›a pe care doream cu nerăbdare sa o împărtășesc prietenilor si colegilor mei.

Fatu Beniamin
Clasa XI-a A


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.

.