24 Iunie 2015- Diseminarea finala la nivel local a proiectului Comenius

          Ziua de 24 Iunie 2015 a marcat desfasurarea  activitatii de diseminare finala realizata de  Liceul Tehnologic “Somes” Dej, in cadrul proiectului  multilateral Comenius, care urmeaza sa se incheie in iulie 2015.
Diseminarea s-a desfasurat in Sala Mare a Primariei Dej, in prezenta d-nului primar Morar Costan, a consilierului local d-nul  Nelu Anca si a directorului muzeului municipal d-nul Albinetz Constantin. La aceasta actiune au participat colaboratori din media locala: Dejeanul.ro, Dej 24.ro, precum si d-na Magdalena Vaida din partea ziarului “Faclia”. De asemenea au fost invitati sa participe elevi, profesori, parinti ai elevilor liceului nostru  si cetateni ai orasului.
          Proiectul a debutat in 2013, alături de Liceul Tehnologic „Someş” Dej, la acest proiect au participat şcolile: Gymnasio Rizokarpasou – Cipru (coordonator de proiect), Huittinen Business and Vocational College (Finlanda), Samorzadowy Zespol Szkol Nr.1 Gimnazjum – Opatow (Polonia), IES Basoko – Pamplona (Spania) şi Liceo Scientifico Statale „Girolamo Fracastoro” – Verona (Italia), iar pe durata celor doi ani au avut loc şase reuniuni internaţionale desfăşurate în oraşele de reşedinţă a respectivelor instituţii de învăţămînt.
          În cadrul activității de diseminare au fost prezentate date generale despre proiect, obiectivele proiectului, mobilitățile desfășurate, produsele finale ale proiectului, precum si impactul activitatilor.
          Produsele finale realizate în cadrul proiectului au constituit subiectul expoziţiei ”Tradition, diversity and acceptance”, fiind apreciate de cei prezenţi la activitate: elevi, profesori, părinţi şi invitaţi. Pentru aceasta activitate s-a realizat o mapa care a fost distribuita tuturor participantilor. Au fost prezentate cateva din cele mai reprezentative materiale video iar elevii si profesorii implicati si-au exprimat punctul de vedere cu privire la proiect.
          Tot cu aceasta ocazie s-a realizat Revista Comenius “ Europa-Diversitatea traditiilor” care reprezinta o sinteza a intregului proiect derulat in scoala. 
                Prin intermediul activităţilor desfăşurate, elevii și-au îmbunătățit abilităţile de comunicare în  limba engleză și-au extins deprinderile de utilizare a calculatorului si si-au imbogatit cunostintele de cultura generala.
Cei prezenți au avut posibilitatea să cunoască experiența dobândită de școala noastră în urma derulării acestui parteneriat de cooperare europeană în domeniul educației. Rezultatele obținute, experiențele personale și profesionale dobândite și, nu în ultimul rând, oamenii întâlniți au dat echipei, în mod sigur, energia și entuziasmul de a face lucruri de calitate și de a finaliza cu succes acest proiect.  
Înmînarea certificatelor de mobilitate tuturor participanţilor la mobilităţile desfăşurate în al doilea an de   proiect de către prof. Alice Solomean, coordonator de proiect, a încheiat momentul de bilanţ festiv al acestei experienţe educaţionale deosebite pentru elevii şi dascălii liceului dejean.
          In final d-nul primar a felicitat conducerea scolii si echipa de proiect si ne-a asigurat de sprijinul institutiei pe care o conduce, remarcand si faptul ca imaginea scolii noastre s-a imbunatatit considerabil prin acest proiect.


                Proiectul "Tradition, Diversity and Acceptance”" a fost realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii.

                Toate informaţiile reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect a Liceului Tehnologic “Somes” Dej iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.


https://drive.google.com/file/d/0B7f5Zs2zXw9bclFjQTJIelI1RjA/view?usp=sharing

















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.

.