Pregatirea materialelor pentru Reuniunea din Italia

          Luna decembrie si luna ianuarie a fost dedicata realizarii materialelor pentru mobilitatea din Italia.

          Materialele care au trebuit pregatite au fost variate si au respectat programul de activitati stabilit prin proiect si a vizat in principal stereotipurile specifice fiecarei tari in parte.

          Un prim material realizat a fost filmuletul amuzant ce a cuprins formule de salut uzuale si expresii locale, filmulet ce a pornit de la o sceneta scrisa de o eleva din clasa a XI-a din echipa Comenius, ce vorbeste despre relatia dintre un tanar si bunicul sau, ce tocmai fusese externat dintr-un spital din Cluj.

          Un alt material pregatit a constat realizarea a doua filme  bazate pe stereotipuri romanesti. S-a pornit de la ideea de stereotip pozitiv, in final realizandu-se cele doua materiale video cu titlul: “Ospitalitatea romanilor” si “Romanul este inventiv”. In acestea s-au evidentiat spiritul primitor al poporului roman precum si inventivitatea romaneasca care de multe ori nu are limite.

          Au fost pregatite pentru a fi reprezentate prin pantomima cinci situatii stereotipice specific romanesti, care au fost interpretate cu mare talent de catre elevii din echipa de proiect Comenius.   

          Aceste situatii sunt: mancatul de seminte pe stadion, situatie foarte des intalnita la noi romanii, comportamentul calatorilor romani in mijloacele de transport in comun, servirea cu mancare a (musafirilor) invitatilor, care de cele mai multe ori este prea insistenta, fortata chiar,  situatia ( imbulzeala)  care se isca in momentul deschiderii unui nou magazin dar si  statul la coada a romanilor, obicei din perioada predecembrista care capata adevarate aspect antropo-sociale.

          Nu in ultimul rand au fost realizate ca si la Reuniunea din Spania, postere de prezentare personala a elevilor, care cuprindeau caracterizarea personală prin imagini şi diferite  aspecte cotidiene.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.

.