Diseminarea Reuniunii de proiect din Opatow- Polonia

La sfarsitul lunii octombrie si inceputul  lunii noiembrie 2014 s-au desfasurat in cadrul scolii noastre activitati de diseminare a reuniunii din Polonia.
Aceste activitati de diseminare au avut loc in randul elevilor, al parintilor, precum si al profesorilor.
 In timpul acestora au fost prezentate scopul proiectului, obiectivele generale si specifice ale mobilitatii, elevii participanti, cadrele didactice insotitoare, planul activitatilor din mobilitate – spectacolul si masa de bun venit, deschiderea oficiala a intalnirii, activitatile de incalzire si socializare, prezentarile personale ale elevilor realizate prin scurte filmulete si prezentarile video a tarilor, testul de cultura generala, atelierul de dans, cina cu mancaruri traditionale poloneze, discoteca internationala, turul orasului Opatow, calatoria de la Ujazd cu expozitia obiectelor de arta si a posterelor, spectacolul medieval realizat de catre cei din Polonia, festivitatea de inmanare a certficatelor de participare, precum si vizitarea Cracoviei.
De asemenea, la aceste activitati de diseminare au fost prezentate produsele/obiectele de arta – chimirul, chelimul si painea traditionala romaneasca, precum si cele cinci postere reprezentative pentru tara noastra, ilustrand: Castelul Peles, Pestera Ursilor, Delta Dunarii, Cimitirul Vesel de la Sapanta si Cascada Bigar.
 Un alt material care a impresionat audienta din Polonia a fost filmul de prezentare a Romaniei, film prin care s-a urmarit prezentarea tarii noastre atat din punct de vedere geografic cat si prezentarea valorilor culturale si a traditiilor.
La final profesorii si elevii care au participat la reuniune si-au exprimat opiniile si impresiile, iar ceilalti participanti de la fiecare activitate de diseminare au completat cate un chestionar.  In urma interpretarii acestora a reiesit ca toti au fost foarte multumiti de prestatia echipei participante si ca materialele au fost foarte bine realizate.
 Impresia tuturor a fost una pozitiva astfel incat  obiectivele celei de a patra  mobilitati a proiectului “Tradition, diversity and acceptance” au fost atinse in totalitate.  Toti participantii la reuniune au invatat despre istoria, arta, cultura, traditiile si ospitalitatea poporului polonez, au legat noi prietenii si au stabilit relatii de corespondenta cu elevii celorlalte tari.
In ceea ce priveste mediatizarea la nivel local si regional a fost realizata prin publicarea unui articol in presa dejeanul.ro, someseanul.ro, dejbiz.ro si faclia.ro
Link-uri:
http://www.dej.biz/tineri-dejeni-in-vizita-comenius-in-polonia.html
http://someseanul.ro/tineri-dejeni-vizita-comenius-polonia-foto/
http://www.dejeanul.ro/content/elevi-din-dej-in-vizita-comenius-in-polonia-foto/

http://ziarulfaclia.ro/elevi-dejeni-in-vizita-comenius-in-polonia/





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.

.