Pregatirea materialelor pentru Reuniunea din Cipru

Sfarsitul lunii decembrie si inceputul  lunii ianuarie 2015 a fost dedicat realizarii materialelor pentru reuniunea din Cipru.

          Dupa o asidua planificare a activitatilor si a detaliilor cu privire la intreaga mobilitate per ansamblu, s-au facut  pregatiri pentru realizarea materialelor care trebuie sa fie prezentate in cadrul reuniunii.

          Daca tematica mobilitatii a fost cea a obiceiurilor traditionale, legendelor, miturilor, povestilor locale si a superstitiilor, toate produsele realizate au respectat aceasta tematica iar pentru realizarea lor s-a facut o temeinica munca de cercetare si documentare.

          Astfel dupa documentare si culegerea de materiale s-a trecut la montarea intr-un material video a obiceiurilor traditionale, a povestilor locale, a legendelor  si a superstitiilor
          La ultima activitate desfasurata in luna decembrie, d-nul Albinetz Constantin- director la Muzeul municipal Dej, a prezentat cateva dintre povestile locale, legende si superstitii din zona noastra.
          Astfel s-a optat pentru prezentarea obiceiurilor traditonale de 1 Decembrie si Ziua Recoltei.  Povestile locale selectate au fost: povestea Cartierului Dealul Florilor si Rascoala de la Bobalna.
        Cele mai interesante mituri si legende care au starnit interesul elevilor au fost : Dracula vs. Vlad Tepes si Cimitirul Vesel de la Sapanta. Superstitiile alese pentru a fi prezentate  au fost: Deochiul si Noaptea Sfantului Andrei.

          Un alt material care a trebuit sa fie pregatit pentru aceasta reuniune a fost filmul de prezentare al elevilor.
          La fel ca si in Polonia s-a optat pentru realizarea unui materal video prin care fiecare elev sa isi puncteze aspect esentiale precum hobby-uri, familie, date personale  pentru a deschide o poarta de comunicare si socializare cu elevii din scolilie partenere. Astfel elevii si-au realizat scurte filmulete de autoprezentare pentru a scoate in relief viata de zi cu zi a unui tanar din Romania.


           Activitatile de socializare si de incalzire au fost selectate si pregatite de profesorii din Romania. Aceste jocuri de spargere a gheţii au cuprins o serie de activităţi activ-participative care au ca scop realizarea unui climat relaxant şi reconfortant în vederea desfăşurării activităţi ulterioare, dar au şi rolul de încurajare a participanţilor în a interacţiona şi în a se cunoaşte reciproc în contexte neobişnuite, cum ar fi acesta al unei mobilitati Comenius.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.

.