Expozitie de fotografie



      Elevii Liceului Tehnologic “SOMES” Dej au avut prilejul sa descopere  frumusetea fotografiei in cadrul unei expozitii foto  cu titlul “Itinerar foto in diversitatea traditiilor spirituale si a frumusetilor naturii “ organizata  in data 25 mai 2015.
          In cadrul proiectului Comenius “Tradition, diversity and acceptance”, datorită numeroaselor  materiale video care au trebuit realizate pe parcursul derulării proiectului, la nivelul şcolii s-a iniţiat un cerc de artă fotografică şi editare film  coordonat de prof. Ovidiu Solomean.
           Unul din scopul acestui cerc foto a fost acela de a da prilejul elevilor sa descopere magia fotografiei, atat cea din spatele aparatului foto, dar si modul de realizare al unui film.
          Astfel, a avut loc un mini-vernisaj  ce s-a desfasurat  in Sala Comenius a scolii.
Vernisajul a fost deschis de d-na coordonator prof. Alice Solomeaan care a invitat toti elevii prezenti  sa descopere frumusetea fotografiilor expuse. Astfel elevii cercului au realizat o gama variata de fotografii bazata pe tematica proiectului Comenius.
           Instantaneele au fost grupate pe trei panouri cromo-tematice: Traditii (panou rosu), Diversitate si spiritualitate (panou galben) si Magia naturii (panou albastru).
          De partea cealalta, vizitatorii s-au bucurat de o simfonie a mesajului imbracata in culoare si emotie. Lumina obiectivului a imortalizat pentru privitori adevarate momente ale traditiei populare ardelene (case traditionale, port popular, targuri de arta traditionala), lacasuri de cult din arealul somesan si peisaje ce taie rasuflarea oricarui privitor iubitor de natura.
          Prin aceasta expozitie foto s-a materializat un dublu castig, atat in ceea ce priveste dezvoltarea abilitatilor si deprinderilor elevilor din cadrul cercului cat si sensibilizarea celor care au vizionat fotografiile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.

.