Pregatirea materialelor pentru Reuniunea din Romania

          Sfarsitul lunii februarie si luna martie a fost dedicate realizarii materialelor pentru reuniunea din Romania. Astfel pentru mobilitatea din Romania, echipa de proiect Comenius a avut mai multe activitati de realizat si pentru ca am avut calitatea de gazda pentru ceilalti parteneri straini.

          Dupa o asidua planificare a activitatilor si a detaliilor cu privire la intreaga mobilitate per ansamblu, s-au facut si pregatiri pentru realizarea materialelor care trebuie sa fie prezentate in cadrul reuniunii.

          Daca tematica mobilitatii a fost cea a legendelor, miturilor, povestilor locale si a superstitiilor, toate produsele realizate au respectat aceasta tematica, pentru realizarea lor facandu-se o temeinica munca de cercetare si documentare.

          Astfel dupa documentare s-a trecut la montarea intr-un material video a povestilor locale ( Castelul Kornis de la Manastirea, Pintea Viteazul), a legendelor ( Dragobetele si Sanzienele) si a superstitiilor legate de Sfantul Vasile si Pastele.

          Un alt material pregatit pentru Reuniunea din Romania a constat intr-o prezentare PPT despre judetul Cluj , care a provocat elevii la o temeinica documentare despre judetul nostru, urmarindu-se scoaterea in evidenta a particularitatilor orasului din punct de vedere geografic, cultural, social dar si economic.

          Datorita numarului mare de elevi participanti la reuniune din partea Romaniei, pentru prezentarea elevilor s-a optat pentru un material video in care fiecare elev in parte si-a punctat aspectele esentiale ( familie, hobby-uri ), pentru a deschide o poarta de comunicare si socializare cu elevii din scolilie partenere.

          De o importanta majora a fost selectarea celor 5 fotografii reprezentative,din zona Cluj, care urmeaza sa fie expuse in cadrul unei expozitii in timpul reuniunii din Romania., fotografii care includ si o descriere a imaginii prezentate.
Astfel s-au optat pentru:
  • Panorama orasului Cluj- Napoca
  • Salina Turda
  • Cascada Valul Miresei
  • Cheile Turzii
  • Sarbatoarea “Impanatul boului”.

          Nu in ultimul rand precizam importanta pregatirii si realizarii a  trei  obiecte de arta , legate de traditiile si cultura locala.

Dupa multe documentari s-au ales pentru a fi pregatite:
  • costumul popular ( cartea de vizita a poporului roman), realizat in cadrul atelierului de    croitorie al scolii noastre  
  • icoana pe sticla (realizata de eleva Tecsi Lavinia din clasa a XI-a) precum si
  • martisoarele (realizate de elevii de la clasa cu profil textile, acestea urmand a fi oferite domnisoarelor si doamnelor profesoare din tarile partenere, ca simboluri vestitoare ale primaverii). 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.

.