Concurs de cultura generala - Finlanda



11 Februarie 2015
Concurs de cultura generala - Finlanda

Unul dintre criteriile de selectie pentru mobilitatea din Finlanda a fost reprezentat de concursul de cultura generala  „Finlanda”, organizat in data de 11 februarie 2015.
          Acest concurs de cultura generala a avut ca  scop să răspundă curiozitătii elevilor legate de traditie si modernitate a culturii si civilizatiei finlandeze si să ajute la învăţarea unei limbi străine într-un context în care elevii nu sunt constrânsi de notare, alegând să facă parte din aceste activităţi şi pe care le consideră singuri benefice. În toate aceste activităţi ei au ocazia să se remarce, să aibă iniţiative, să creeze şi să fie responsabili pentru propriile opinii si decizii.
          In perioada premergatoare concursului elevii au fost provocati sa realizeze cate un eseu despre sistemul de invatamant finlandez, personalitati sportive finlandeze.
In prima parte a concursului a fost vizionat un PPT despre  cultura si civilizatia din Finlanda cu accent pe asezarea geografica, date istorice importante, obiective turistice, mancaruri traditionale, precum si alte traditii si obiceiuri, ceea ce a dus la diferite discutii referitoare la subiectele atinse.
In cea de-a doua parte a concursului elevii au completat un test de cultura generala despre Finlanda, ce a continut  itemi obiectivi - intrebari cu alegere multipla, cat si itemi subiectivi - intrebari cu raspuns elaborat, in care si-au prezentat motivul pentru care doresc sa participe la mobilitatea din Finlanda si argumentul cu privire la faptul ca ei sunt cei mai potriviti pentru a participa la aceasta.
          Obiectivele acestui concurs vizeaza largirea orizontului intelectual al elevilor si dobandirea de cunostinte despre cultura, geografia, istoria, traditiile Finlandei; valorificarea potentialului creativ al elevilor, dezvoltarea  atitudinii de res pect si interes pentru alte culturi,  construirea unui spirit de cooperare transculturala, de constientizare si apreciere a diversitatii in Europa.
          Se poate spune ca acest concurs de cultura generala a fost o reusita, deoarece elevii au dobandit cunostinte despre Finlanda - tara cu unul din sistemele de invatamant cel mai performant din Europa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.

.