Verona- un oras de vis

Calatoria in Italia desfasurata cu ocazia Reuniunii de proiect Comenius “Tradition, diversity and acceptance”, a fost foarte interesanta deoarece am avut ocazia sa vad locuri noi, oameni diferiti de noi si chiar un stil de viata diferit.
Drumul pana la Verona a fost incarcat de emotie deoarece aveam ocazia sa zbor cu avionul, lucru pe care nu-l facusem niciodata.
Am pornit miercuri dimineata la ora 06:00 din aeroportul din Cluj Napoca. Pe masura ce se apropia momentul plecarii emotiile mele cresteau.
Zborul a fost placut si am ajuns foarte repede in Bologna. De acolo am plecat spre gara pentru a lua luat trenul pana la Verona. Pana la sosirea trenului am avut un ragaz de doua ore, prilej cu care am facut o scurta plimbare in apropierea garii, luand contact cu orasul Bologna.                 

Dupa urcarea in trenul care ne ducea spre Verona, emotiile noastre s-au risipit si asteptam cu nerabdare trecerea timpului pentru a ajunge la destinatie si a ne intalni cu cei care timp de cateva zile urmau sa fie gazdele noastre. Timpul s-a scurs foarte repede, am glumit, am si atipit si in sfarsit…. Verona…..
Pe peron ne asteptau profesori, elevi din scoala gazda…dar si parinti Familia gazda unde urma sa stam a fost foarte generoasa si chiar au fost deschisi cu noi. Au incercat din rasputeri sa ne faca “sa ne simtim ca acasa”. Dimineata ne trezeam la ora 07:00 ca sa luam micul dejun si sa apucam sa ajungem la scoala. Drumul pana la scoala il faceam pe jos deoarece era aproape de casa.
Liceul era foarte mare iar  elevii erau prietenosi si disciplinati. Activitatile desfasurate la liceu ne-au ajutat sa ne cunoastem mai bine si sa trecem peste emotiile de la prezentarea posterelor cu informatiile despre noi.
Cel mai mult mi-au placut dansurile pe care le-am invatat care mi s-au parut foarte distractive. Am avut timp sa vizitam si orasul, un oras foarte frumos si plin de istorie. Am vizitat Balconul Julietei , Arena si diferite piete. Totul a fost fascinant, timpul trecand foarte repede!

Cand a venit ziua despartirii am fost putin trista, apucasem sa ma atasez de elevii de la liceu dar si de familia gazda. Prieteniile legate in acele zile nu le voi uita niciodata.
Drumul spre casa a fost mai lung pentru ca din cauza problemelor meteorologice avionul a plecat cu intarzirere dar in final am ajuns cu bine acasa,unde ne-am revazut  cu cei dragi.

Datorita acestui proiect care se deruleaza in scoala noastra, am avut sansa sa particip la aceasta reuniune, sa cunosc elevi din alte tari, sa comunic cu ei si sa aflu obiceiurile, cultura si traditiile altor popoare.
  
Robu Sonia  XI B





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.

.