CONCURS DE CULTURA GENERALA IN LIMBA ENGLEZA “POLAND”

        

     Curiozitatea elevilor legată de tradiţia şi modernitatea culturii şi civilizaţiei Poloniei s-a concretizat prin concursul de cultură generală în limba engleză “Poland”, în data de 15 mai 2014.
          Acest concurs are ca scop să îi ajute pe elevi învăţarea limbii engleze într-un context în care elevii nu sunt constrânşi de notare, alegând să facă parte din aceste activităţi şi pe care le consideră singuri benefice. În toate aceste activităţi ei au ocazia să se remarce, să aibă iniţiative, să creeze şi să fie responsabili pentru propriile opinii şi decizii.
            În perioada premergătoare concursului, elevii au fost antrenaţi în activităţi de colectare şi sistematizare a  informaţiilor despre Polonia ce s-au concretizat  prin PPT-uri,  eseuri tematice  şi realizarea unei hărţi.
          Concursul a început prin vizionarea unei prezentări Power Point despre cultura şi civilizaţia Poloniei ce a dus la diferite discuţii referitoare la acest subiect, apoi elevii au completat un rebus şi un test cu privire la geografia, istoria şi cultura Poloniei.
          Un alt punct al concursului a constat în prezentarea unor eseuri de către elevi cu urmatoarele teme: ”Tradiţii din Polonia”, “Trasee turistice din Polonia” şi “Personalităţi ale Poloniei”.
          În ultima parte a concursului elevii au avut ocazia să îşi exprime propria opinie despre Polonia şi, respective, a motivului pentru care doresc să participe la mobilitatea din Opatow, încercând să convingă comisia ca ei sunt cei mai potriviţi pentru aceasta.           


          Punctajul obţinut în urma concursului (realizat prin completarea rebusului,a testului grilă şi prin prezentarea eseurilor şi a propriei opinii cu privire la Polonia) reprezintă un criteriu de selecţie pentru mobilitatea din Polonia.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.

.